Türkiye, dün sabah zam haberleriyle sarsıldı. Temmuz ayında yapılan asgari ücret ara zammı henüz cebe girmeden eridi. Birçok isim, yapılan zamlara tepki gösterirken, iktisatçı Mahfi Eğilmez ise vergi artışlarının yapısal reform olmadığını belirterek, "Yanlış faiz politikasıyla yaratılan facia halka ödettiriliyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte noter, tapu, pasaport, vize, diploma ve trafik harçları dahil maktu harçlara yüzde 50 oranında zam yapıldı. Yurtdışından yolcu beraberinde getirilen telefonların izin harcı da 20 bin TL'ye çıkarıldı. Bedelli askerlik ücreti ise 122 bin 350 TL'ye yükseltildi. Ayrıca, mal ve hizmetlerde uygulanan yüzde 18'lik Katma Değer Vergisi (KDV) oranı da yüzde 20 seviyesine çekildi.

Bu zam kararları, sosyal medyada ve toplumun farklı kesimlerinde büyük tepki çekti. Ekonomist ve yazar Mahfi Eğilmez de tepkisini sosyal medya hesabından paylaştığı bir mesajla dile getirdi. Eğilmez, vergileri artırarak bütçe açığını kapatmanın yapısal reform olmadığını vurgulayarak, "Yanlış faiz politikasıyla yaratılan facia halka ödettiriliyor. Yapısal reform yapılması isteniyorsa kamu kesiminde israfa yol açan harcamalardan vazgeçilmelidir" ifadelerini kullandı.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Bakan Yerlikaya'dan FETÖ çıkışı: Tuzakları yerle bir edeceğiz Bakan Yerlikaya'dan FETÖ çıkışı: Tuzakları yerle bir edeceğiz

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi