MSB'den Fatih Sultan Mehmet dönemine ait tunç topları paylaşımı MSB'den Fatih Sultan Mehmet dönemine ait tunç topları paylaşımı

Açık Öğretim Lisesi veya Ortaokulu için kayıtlar Halk Eğitim Merkezlerinde yapılıyor. Eğitimlerine Açık Öğretimde devam etmek isteyen ya da devam edenler, 2023-2024 AÖL kayıtlarının başlamasını bekliyor. Sürekli aol.meb.gov.tr'de duyuruları takip eden vatandaşlar, AÖL kayıtları ne zaman başlayacak merak ediyor. Peki, Açık Lise kayıt ücreti ne kadar, açıklandı mı? İşte AÖL kayıtları ile ilgili merak edilenler...

AÖL Kayıtları Ne Zaman Başlıyor?

MEB, 2023-2024 AÖL ilk kayıt ve kayıt yenileme tarihleri hakkında henüz açıklama yapmadı. Kayıtların ilerleyen günlerde başlaması bekleniyor. Konuyla ilgili gelişmeler olduğu zaman haberimizi güncelleyeceğiz.

osym-2-wZZq

Açık Öğretim Lisesine Kayıt Nasıl Yapılır?

Açık Öğretim Lisesine ilk defa kayıt yaptırma işlemine "İLK KAYIT" ya da "YENİ KAYIT" denir. Kayıt işlemleri tüm Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerince yapılmaktadır. Kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerimiz, Halk Bankası, Ziraat Bankası, Vakıf Bankası'na ilk kayıt kılavuzumuzda belirtildiği gibi ilk kayıt ücretlerini yatırdıktan veya ödeme.meb.gov.tr internet adresinden T.C kimlik numaralarını girerek kayıt ücretini ödedikten sonra kayıt için gerekli evrakları tamamlayarak, Halk Eğitimi Müdürlüklerinde kayıt işlemlerini yaptırabilirler.

AÖL Kayıt Ücreti Ne Kadar?

2023-2024 Açık Öğretim Lise kayıt ücreti henüz belli değil. Geçen yıl için ilk kayıt sınav ücreti olarak 50 TL ve Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği hesabına 10 TL olarak belirlenmişti.