KYK burs ve kredi başvuruları için bekleme devam ediyor ve öğrenciler finansal destek arayışına giriştiler. İşte 2023 KYK burs ve kredi başvurularının ne zaman yapılacağı ve nasıl yapılacağına dair önemli bilgiler...
 

Başvuru Tarihleri


KYK burs ve kredi başvuruları, her yıl farklı tarihlerde başlamaktadır. 2023 başvuru tarihleri için KYK'nın resmi web sitesi veya yerel KYK şubelerini takip etmeniz önemlidir. Genellikle başvurular ekim sonu veya kasım başında başlamaktadır.

kyk-burs-ve-kredi-basvurusu-ne-zaman-basliyor-2023-kyk-burs-ve-kredi-basvurusu-nasil-yapilir-1izr (1)

Başvuru Yöntemleri

e-Devlet Şifresi ile Başvuru

KYK burs ve kredi başvurusu yapmak için e-Devlet şifresine ihtiyacınız vardır. Şifreniz varsa e-Devlet'in resmi web sitesine giriş yaparak başvurunuzu online olarak tamamlayabilirsiniz.

PTT Üzerinden e-Devlet Şifresi Alımı

Eğer e-Devlet şifresi yoksa, PTT şubelerinden TC kimlik kartınız ile birlikte e-Devlet şifresi temin edebilirsiniz.

Başvuru Belgeleri

Kendi işini kuracaklara 500 bin TL hibe verilecek: Başvuru detayları belli oldu Kendi işini kuracaklara 500 bin TL hibe verilecek: Başvuru detayları belli oldu


Başvuru yaparken aşağıdaki belgeleri hazırlamanız gerekebilir:

Nüfus cüzdanı veya T.C. kimlik kartı fotokopisi
Öğrenci belgesi
Gelir belgesi veya veli beyanı (gelir durumunuza bağlı olarak)


Başvuru Sonuçları


KYK, başvuruları değerlendirerek başvurunuzun sonucunu size bildirecektir. Başvuru sonuçlarını e-Devlet üzerinden takip edebilirsiniz. Onaylanan başvurular için ödemeler KYK tarafından düzenli olarak yapılır.