Ankara'da yaşanan şok edici bir olayda, 16 yaşındaki Arda A., 3 saat 15 dakika içinde pompalı tüfekle bir taksi durağında 4 kişiyi yaraladıktan sonra aralarında ağabeyinin de bulunduğu 4 kişiyi bıçakladı. Olay, güvenlik kameralarına yansırken, şüpheli Arda A. gözaltına alındı.

Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik

Dün akşam saatlerinde Keçiören ilçesi Aktepe Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Arda A. ve yanındaki arkadaşları taksiye bindikten sonra gasp planı yapmaları üzerine durumu fark eden taksi şoförü, duraktaki diğer arkadaşlarına anons yaparak yardım istedi. Bunun üzerine Arda A. ve arkadaşları taksi şoförünü tehdit ederek duraktan ayrıldılar.

Daha sonra Arda A., başka bir taksi durağına giderek pompalı tüfekle rastgele ateş etmeye başladı. Bu saldırıda taksi durağındaki 4 kişi yaralanırken, Arda A. kaçarak Kamil Ocak Mahallesi'nde ve daha sonra aynı mahallede başka bir kişiyi bıçakladı.

Toplamda 3 saat 15 dakika içinde 8 kişiyi yaralayan Arda A., polis ekiplerinin çalışmaları sonucunda yakalandı ve gözaltına alındı. İddialara göre, Arda A., arkadaşlarıyla taksiye binerken kendisini darbettiğini iddia ettiği taksi şoförünü hedef aldı ve diğer olayları da husumet bulunduğu kişilere karşı gerçekleştirdiğini iddia etti.

Olayın yaşandığı taksi durağının sorumlusu Murat Çamlıklı, Arda A. ve arkadaşlarının taksi durağında gasp planı yaptığını ve korku dolu anlar yaşadıklarını belirtirken, görgü tanığı taksi şoförü Ferhat Şahbaz da daha büyük bir olayın önüne geçtiklerini ifade etti.

Şüpheli Arda A. hakkında başlatılan soruşturma devam ediyor.