Ticaret Bakanı Ömer Bolat, bugün yaptığı açıklamada kırmızı et fiyatlarındaki artışa ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Bakan Bolat, kesime daha az hayvanın gönderilmesinin fiyatlardaki artışta etkili olduğunu ifade etti.

Feyza Civelek'in Gözaltı Gecesi: Polisi Torbacı Sanıp 'Malzemeleri' İstedi Feyza Civelek'in Gözaltı Gecesi: Polisi Torbacı Sanıp 'Malzemeleri' İstedi

Bakan Bolat, partisinin İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmada İzmir'e yapılan kamu yatırımlarına değinen Bolat, İzmir'in hizmetlerden mahrum bırakılmadığını ve Türkiye'nin her yerine yapılan hizmetlerin İzmir'e de fazlasıyla ulaştığını belirtti.

Ayrıca, hükümetin ve AK Parti belediyelerinin hizmetlerini istismar etmeye çalışanların olduğunu vurgulayan Bakan Bolat, kırmızı et fiyatlarındaki artışın da bu istismar girişimlerinden biri olduğunu dile getirdi. Ancak Bolat, kırmızı et fiyatlarındaki artışın arkasında kesime daha az hayvanın gönderilmesinin etkili olduğunu açıkladı.

Bakan Bolat, bu durumun üzerinden siyasi bir polemiğin yürütülmeye çalışıldığını ifade ederken, 1 Nisan'dan itibaren bu tür istismarların son bulacağını ve hizmet odaklı siyasetin başlayacağını söyledi.