Güncel

14 Mayıs sonuçlarını gerçeğe yakın tahmin eden Hakan Bayrakçı ikinci tur tahminini üç senaryo üzerinden açıkladı

İlk turdaki seçim sonuçlarını gerçeğe en yakın şekilde tahmin eden Sonar Araştırma sahibi Hakan Bayrakçı ikinci tur için dikkat çeken açıklamalara imza attı. ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın yüzde 5.2'lik oy oranının 3 farklı senaryoya göre nasıl dağılabileceğini Bayrakçı, canlı yayın esnasında tek tek açıkladı.

Abone Ol

14 Mayıs'ın geride kalmasının ardından Cumhurbaşkanlığı yarışında olan üç adaydan birinin gerekli olan yüzde 50+1 oy oranına ulaşamaması seçimleri ikinci tura bıraktı.

İlk turda 5,17 oy oranına ulaşarak süpriz bir çıkış yapan Sinan Oğan'ın ikinci turda destek vereceği aday gündemde belirsizliğini korumaya devam ederken, olası ikinci tur senaryoları da konuşulmaya devam ediyor.

14 Mayıs öncesinde seçimlerin ikinci tura kalacağını ve adayların oy oranlarını gerçeğe en yakın şekilde tahmininde bulunan Sonar Araştırma'nın sahibi Hakan Bayrakçı, ikinci tura dair dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

İlk tur için Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın oy oranının yüzde 48.8; Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranının yüzde 44.1 ve ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın oy oranını yüzde 3.5 olarak açıklayarak dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Bayrakçı, Oğan'ın oy dağılımını üç senaryo üzerinden masaya yatırdı.

Henüz bir anket sonucuna ulaşmadıklarını sadece tahminlerini açıkladığının altını çizen Hakan Bayrakçı, 3 farklı senaryoya göre oy geçişi hesaplamalarını konuk olduğu CNN Türk ekranlarından yaptı.

Bayrakçı; Sinan Oğan'ın tarafsız kalma, Erdoğan'ı destekleme veya Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararına göre yüzde 5.2'lik oy dağılımının nasıl olacağını şu şekilde açıkladı;

Sinan Oğan, tarafsız kalırsa;

Yüzde 1.8 Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na gider

Yüzde 1,8 Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan'a gider

Yüzde 1.6 sandığa gitmez

Sinan Oğan, ikinci turda Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldığını açıklarsa;

Yüzde 2,2 Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na gider

Yüzde 1,0 Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan'a gider

Yüzde 2,0 sandığa gitmez
Sinan Oğan, ikinci turda Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı aldığını açıklarsa;

Yüzde 1,8 Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na gider

Yüzde 2,0 Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan'a gider

Yüzde 1,4 sandığa gitmez