TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, 2024 yılı için geçerli olacak asgari ücret taleplerini açıkladı ve hükümet ile işverenin anlaşmasıyla belirlenen 17 bin 2 liralık asgari ücret kararına muhalefet şerhi koyduklarını bildirdi. Atalay, taleplerinin 18 bin lira olduğunu ve yılda iki kez asgari ücretin belirlenmesini istediklerini ifade etti.

Son 10 ayda 469 organize suç örgütü çökertildi Son 10 ayda 469 organize suç örgütü çökertildi

Atalay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda düzenlenen Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısına katılarak, hükümet yetkilileri ve işveren temsilcileriyle görüştü. Toplantının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Atalay, TÜRK-İŞ'in taleplerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ilettiklerini belirtti. TÜRK-İŞ'in talebinin 18 bin lira olduğunu ve yılda iki kez asgari ücretin müzakere edilmesini istediklerini vurgulayan Atalay, taleplerinin karşılanmaması nedeniyle muhalefet şerhi koyacaklarını ifade etti.

Atalay, Türkiye'de asgari ücretin geçim ücreti haline geldiğine dikkat çekerek, işverenlerin çoğunluğunun bu ücretin üzerinde bir ücret ödemediğini söyledi. Ayrıca, enflasyonun durmaması durumunda yılda bir kez belirlenen asgari ücretin milletin talebini karşılamayacağını belirtti.