TİSK tarafından düzenlenen Ortak Paylaşım Forumu'nda konuşan Atalay, çöp arabası örneğiyle işçi maaşları arasındaki uçuruma vurgu yaptı. Çalışma hayatındaki eşitsizliklere dikkat çekerken, şirket çalışanları ile belediye elemanları arasındaki maaş farkına vurgu yaparak sektörler arasındaki gelir adaletsizliğine işaret etti. Ayrıca, işçi ve iş sağlığına yapılan düzgün yatırımları savunarak, bu alanda başarılı olan işverenleri övdü. 

Türkiye'nin en iyi 10 lisesi belli oldu Türkiye'nin en iyi 10 lisesi belli oldu

Atalay ayrıca, memur ve işçi emeklilerine uygulanan farklı maaş zamlarını eleştirerek adaletsizliğe dikkat çekti. Vergi sistemine de değinen Atalay, kişisel gelirler üzerinden alınan vergilerle ilgili sitemini dile getirerek dünya genelinde benzer bir uygulamanın olmadığını belirtti.

Sendikalaşma konusunda, Türkiye'deki düşük sendikalaşma oranını ve bazı işverenlerin sendikaların kapatılmasını istediğini söyleyenlerin varlığını eleştirdi. Ayrıca, HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan ile birlikte, işçi örgütlülüğünü artırmak için mevzuat düzenlemesi çağrısında bulundu. Arslan da sendikalaşmanın önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini vurgulayarak, güçlü bir sendikal yapıyla endüstri ilişkiler sistemini oluşturmanın önemini belirtti.