TFF'den seçim tarihi açıklaması ve Ali Koç'a tepki: 'Sportif başarısızlığın tutarsız bahanesi' TFF'den seçim tarihi açıklaması ve Ali Koç'a tepki: 'Sportif başarısızlığın tutarsız bahanesi'

Türkiye'de mevduat hesaplarında uygulanan gelir vergisi stopajı indirimi, 30 Nisan 2024'te sona erecek. Uzun süredir yürürlükte olan bu düzenleme, yatırımcılara altı aydan kısa vadeli hesaplarda yüzde 5, bir yıla kadar vadelerde yüzde 3 ve bir yıldan uzun vadelerde ise sıfır stopaj avantajı sunuyordu. Eğer yeni bir düzenleme getirilmezse, tüm vadeler için stopaj oranı yüzde 15'e çıkacak.

Yatırımcılar için önemli tarih: 30 Nisan

Yatırımcılar, avantajlı stopaj oranlarından yararlanabilmek için 30 Nisan 2024 tarihine kadar mevduat hesaplarını yenilemeleri gerekiyor. Özellikle altı aylık TL vadeli mevduat hesapları, yatırımcılara mevcut koşullarda maksimum getiri sağlama fırsatı sunuyor.

Piyasalardaki beklenti

Türk Lirası'na duyulan güven ve liralaşma stratejisi çerçevesinde, piyasalar gelir vergisi stopaj oranlarının düşük seviyelerde tutulmaya devam edeceği yönünde bir beklenti içinde. Ancak resmi bir açıklama yapılmadığı sürece, yatırımcılar mevcut avantajlardan süre sonuna kadar yararlanacak.

Finansal danışmanlar, yatırımcılara, stopaj oranlarındaki olası artışa karşı mevduatlarını en kısa sürede yenilemeleri tavsiyesinde bulundu.