Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde etkili olacak kuvvetli ve yoğun kar yağışı ile birlikte buzlanma ve don olayına karşı uyarılarda bulundu. Ayrıca, 11 kent için sarı ve turuncu kodlu uyarılar yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu olduğu, Hatay çevreleri ile Güneydoğu Anadolu'nun güneyinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği belirtildi. Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Sivas, Kastamonu, Ardahan çevreleri ve Ağrı'nın güney kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

Ankara Black House Apart Otelin sahibi haddini aştı! verdiği cevaplar sosyal medyanın gündeminde Ankara Black House Apart Otelin sahibi haddini aştı! verdiği cevaplar sosyal medyanın gündeminde

Yoğun kar yağışının Muş'un güneyi, Siirt'in doğusu, Bitlis, Hakkari, Trabzon, Rize, Artvin, Giresun, Van'ın güneyi ve Şırnak'ın doğusunda etkili olması öngörülüyor. Ayrıca, Marmara'nın batısı ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı, yer yer pus ve sis beklendiği belirtildi.

Kuvvetli ve Yoğun Kar Yağışı Uyarısı


Muş'un güneyi, Siirt'in doğusu, Bitlis ve Hakkari çevreleri ile Trabzon, Rize, Artvin, Giresun illerinin yüksekleri, Van'ın güneyi ve Şırnak'ın doğusunda yer yer kuvvetli ve yoğun kar yağışı beklenmektedir. Ulaşımda aksamalar, su baskını, buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları önemle vurgulanmaktadır.

Sarı ve Turuncu Kodlu Uyarılar


Meteoroloji, Ağrı, Trabzon ve Giresun için turuncu, Bitlis, Hakkari, Rize, Şırnak, Artvin, Muş, Siirt ve Van için de sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu. Bu illerde vatandaşlar, olası olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olmalı ve gerekli tedbirleri almalıdır.

Marmara Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve kuzeydoğu rüzgarı bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayına karşı dikkatli olunmalı.

Ege Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimlerde buzlanma ve don olayı, yer yer pus ve sis bekleniyor.

Akdeniz Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, Hatay çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı. İç kesimlerde buzlanma ve don olayı, yer yer pus ve sis olabilir.

İç Anadolu Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Sivas çevrelerinde hafif kar yağışlı. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı, yer yer pus ve sis bekleniyor.

Batı Karadeniz Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, kıyılar ile Kastamonu çevreleri kar yağışlı. İç kesimlerde buzlanma ve don olayı, yer yer pus ve sis bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, genel olarak karla karışık yağmur ve kar yağışlı. Trabzon, Rize, Artvin ve Giresun illerinin yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı bekleniyor. Rüzgarın Orta Karadeniz kıyılarında kuzeyden kuvvetli esmesi öngörülüyor.

Doğu Anadolu Bölgesi: Çok bulutlu, bölgenin güneydoğusu ile Ağrı'nın güney kesimlerinde kar yağışlı. Muş'un güneyi, Siirt'in doğusu yükseklerinde kuvvetli kar yağışı, Van'ın güneyi ve Şırnak'ın doğusunda yoğun kar yağışı bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı, yer yer pus ve sis olabilir. Çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Çok bulutlu, güneyi yağmurlu, doğusunun yükseklerinde kar yağışlı. Siirt'in doğusu yükseklerinde kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis olabilir.