Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı bir televizyon programında yeni müfredat ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Üniversite sınavında sorulacak soruların tamamının, ders kitaplarından ve müfredattan çıkacağını belirten Bakan Tekin, ayrıca LGS kapsamındaki merkezi sınav takviminde herhangi bir değişiklik olmayacağını söyledi.

Bakan Tekin, öğrencilerin sorulara bakış açısını ve çözebilme kapasitesini ölçmek için soru hazırlama havuzunun yarısının ortaöğretim kurumlarındaki öğretmenlerden seçilmesi gerektiğini belirtti. ÖSYM Başkanı'nın da bu öneriyi kabul ettiğini aktardı.

Yeni müfredatın yayınlanmasıyla ilgili sorulara da cevap veren Bakan Tekin, öğrencilerin okula gitmeleri, ders kitaplarını ve öğretmenlerini takip etmelerinin önemine vurgu yaptı. İlave eğitim ihtiyacı olduğunda Destekleme ve Yetiştirme Kurslarını (DYK) okul müdürlerinden talep edebileceklerini ifade etti.

Aziz Yıldırım Fenerbahçe Başkan Adayı Oldu! Ali Koç ile 2018'den Sonra Tekrar Karşı Karşıya Geliyor Aziz Yıldırım Fenerbahçe Başkan Adayı Oldu! Ali Koç ile 2018'den Sonra Tekrar Karşı Karşıya Geliyor

Bakan Tekin, müfredatın askıya çıkmasının ardından gelen eleştirilere yanıt vererek, müfredat çalışmalarının şeffaf bir şekilde yürütüldüğünü ve toplumsal tartışmaların dikkate alındığını belirtti. Ayrıca, müfredatın kademeli bir şekilde hayata geçirileceğini ve süreçte herhangi bir sızıntının olmadığını vurguladı.

LGS tarihinde herhangi bir değişiklik olmayacağını belirten Bakan Tekin, sınavın 2 Haziran'da gerçekleştirileceğini duyurdu. Ancak, öğrenci sayısını ve sınav baskısını azaltmak için okulların kontenjanları ve sınava giren öğrenci sayısının azaltılması üzerinde çalışacaklarını ifade etti.