Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı özel bir televizyon programında öğretmenlik mülakatıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Mülakat konusundaki tartışmaları değerlendiren Bakan Tekin, öğretmen seçimindeki önemin altını çizdi.

Kamuda tasarruf: İlk tedbirler, bütçe açığının yüzde 4'ünü karşılayacak Kamuda tasarruf: İlk tedbirler, bütçe açığının yüzde 4'ünü karşılayacak

Bakan Tekin, "20 milyon çocuğu bize emanet eden veliye, onların mutluluğu ve iyi eğitimi için en iyi öğretmenleri seçmek benim görevim" dedi. Eleştirilere yanıt veren Tekin, çocuklarını okula yazdıran velilere seslenerek, öğretmen seçiminde titiz davranmaları gerektiğini vurguladı.

Öğretmenlik mülakatının önemine değinen Bakan Tekin, "Toplumda bir meslekte mülakatla alım yapılacaksa, bu sadece ve sadece öğretmenlik olmalıdır" ifadelerini kullandı. Öğretmenlik pozisyonlarında mülakat yapılmasının gerekliliğini savunan Tekin, bu sürecin adil ve şeffaf bir şekilde yürütülmesi gerektiğini belirtti.

Bakan Tekin, öğretmenlik mülakatının nasıl işleyeceğine dair detayları da paylaştı. Öğretmen adaylarının bilgi ve becerilerini ölçmek için adil bir sistem oluşturduklarını dile getiren Tekin, adayların deneme dersi şeklinde bir sınav sürecinden geçeceğini açıkladı. Adayların bilgisayar üzerinden belirlenen soruları cevaplayacağını ve jüri üyelerinin kimliklerinin gizli tutulacağını belirten Tekin, bu sayede adil bir seçim süreci sağlanacağını ifade etti.