Büyükçekmece'de açılacağı duyurulan ve kayıt paralarını toplayan bir dershane, velilerin büyük şok yaşamasına neden oldu. Dershanenin kapısına kilit vurulmuş ve yetkililer ortadan kaybolmuş durumda. Veliler, dershaneye yaptıkları ödemelerle ilgili suç duyurusunda bulunurken, yetkililer hakkında araştırmalar devam ediyor.

Bakan Tunç'tan yeni infaz sistemine dair açıklama: Cezasızlık algısı kalkacak Bakan Tunç'tan yeni infaz sistemine dair açıklama: Cezasızlık algısı kalkacak

Büyükçekmece Mimaroba'da, yeni açılan bir dershaneye kayıt yaptıran bazı veliler, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında eğitimin başlamasını bekledi. Ancak Mayıs ayında dershanenin tadilat nedeniyle eğitime başlayamayacağı bildirilerek 1 Ağustos'a ertelendiği söylendi. Temmuz ayında irtibata geçmeye çalışan veliler, dershanenin kapısının mühürlü olduğunu ve logosunun söküldüğünü fark etti.

Veliler, dershaneye yaptıkları ödeme ile ilgili banka dekontları ve kayıt esnasında çekilen fotoğraflar gibi delillerle birlikte Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Mağduriyetlerini anlatan veliler, dershanenin telefonlarına ulaşamadıklarını ve herhangi bir yetkiliyle iletişime geçemediklerini ifade ettiler.

Güldane Deniz adlı veli, kızının 7. sınıfa gideceğini ve LGS sınavına hazırlık için dershaneye kayıt yaptırdıklarını belirterek 28 bin lira ödeme yaptıklarını söyledi. Neşe Özel adlı veli ise başlangıçta dershanenin Mayıs'ta eğitime başlayacağını ancak sürekli olarak tadilatın uzadığına dair bilgi verildiğini dile getirdi.

Diğer veliler de öğretmenlerin de mağdur olduğunu belirterek benzer sorunlar yaşadıklarını aktardı. Dershanenin yetkilileri ise telefonlara cevap vermedi ve broşürdeki telefon numarasının başka bir eğitim kurumuna ait olduğu ortaya çıktı.