Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Gereksiz Harcamaları Azaltacağız Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Gereksiz Harcamaları Azaltacağız

İstanbul merkezli düzenlenen "rüşvet" operasyonunda gözaltına alınan 46 polis memurundan 18'i tutuklandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 6 ilde gerçekleştirilen operasyon, "rüşvet almak/vermek" suçu kapsamında projeli ve teknik takipli olarak düzenlendi.

46 polisin emniyet birimlerindeki işlemleri tamamlandıktan sonra, şüpheliler polis eşliğinde Anadolu Adliyesi'ne getirilerek savcılıkta ifadeleri alındı. Cumhuriyet savcısı, 25 polisin tutuklanması ve 21 polise adli kontrol uygulanması talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk etti.

Sulh ceza hakimliği, yapılan değerlendirmeler sonucunda 18 polisin tutuklanmasına, 28 polisin ise adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakılmasına karar verdi.

Operasyon kapsamında, 2022 ve 2023 yıllarında 67 farklı eylemde, 62 sivil şahsın rüşvet verdiği, 46 polis memurunun ise rüşvet aldığı tespit edilmişti. Operasyon, İstanbul, Kocaeli, Bitlis, Muş, Gümüşhane ve Şırnak'ta düzenlenmiş, şüphelilerin adreslerine baskınlar gerçekleştirilmişti. Operasyon sürecinde daha önce yakalanan 59 sivil de adli makamlara sevk edilmişti.