Bakan Uraloğlu, bu yılın emekliler yılı olarak kabul edilmesiyle birlikte, emeklilerin yaşam kalitelerini artırmaya yönelik adımlar atıldığını belirtti. Emeklilerin fiziksel, ruhsal, sosyal ve kültürel anlamda desteklenmesinin önemine değinen Bakan, yüksek hızlı, anahat ve bölgesel trenlerde uygulanacak %10 indirimle, emeklilerin ulaşım ihtiyaçlarının daha ekonomik bir şekilde karşılanacağını belirtti.

Sefer Sayıları Artırılıyor

Ayrıca, Bakan Uraloğlu, hem bayram hem de ara tatil dönemlerinde artan yolcu talebini karşılamak amacıyla yüksek hızlı tren (YHT) seferlerinde artışa gidildiğini duyurdu. YHT hatlarında, belirli güzergahlarda sefer sayılarının artırılması ve ek seferlerin eklenmesi planlanıyor. 

Bakan Şimşek konuştu: Enflasyon çok hızlı düşecek Bakan Şimşek konuştu: Enflasyon çok hızlı düşecek

YHT Seferlerinde Kapasite Artışı

5 Nisan itibarıyla başlayacak ek YHT seferleriyle, özellikle Ankara-İstanbul, Konya-İstanbul ve Ankara-Konya hatlarında koltuk kapasitesinin artırılacağı bildirildi. Bu ek seferler, yolcuların sevdikleriyle huzur içinde zaman geçirmelerine yardımcı olacak ve şehirlerarası günübirlik seyahati daha da kolaylaştıracak. Bakan Uraloğlu, yüksek hızlı trenlerin bugüne kadar 84 milyon 260 bin yolcuya hizmet verdiğini ve şehirlerin marka değerini artırdığını belirtti.