Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın SSK ve Bağ-Kur emekli zamlarını yüzde 49,25'e çıkarılması kararının perde arkasında, sahadan gelen tepkilerin etkili olduğu belirtiliyor. Türkiye Gazetesi'nden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre, 16 Ocak'taki kabine toplantısından sonra açıklanan yüzde 42,6 oranındaki zam kararına tepki telefonları ve mesajları yağdı. Milletvekilleri, seçim bölgelerindeki çalışmalarda emeklilerden gelen tepkilerle karşılaştı.

Haberde, milletvekillerinin cami cemaatleri, esnaf ziyaretleri ve teşkilat toplantılarında emekli zamlarına yönelik tepkileri aktarılıyor. Bu durumu Cumhurbaşkanı'na ileten AK Parti grup yöneticileri ve Genel Merkez yöneticileri, sahadaki atmosferi anlatmak üzere hafta sonu Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partinin yöneticilerinin anlatımlarını dinledikten sonra zam oranının yeniden değerlendirilmesi ve memurlara yapılan oran kadar zam yapılması talimatını verdi. Ancak, halk arasında beklenti oluşturmamak adına bu kararın ilk aşamada dillendirilmemesi istendi.

İYİ Parti'de beklenen gün geldi: 4 aday mücadele edecek! İYİ Parti'de beklenen gün geldi: 4 aday mücadele edecek!

Zam farklarının Şubat başına kadar emeklilerin hesaplarına yatırılması bekleniyor. Bu gelişme, daha önce emeklilere verilen 5 bin liralık ikramiye konusunda benzer bir süreç yaşandığını hatırlatıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın yapacağı açıklamayla zam oranının memurlarla eşitleneceği resmiyet kazanacak.