28 Mayıs seçimlerinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümetinin izleyeceği yol haritasına dair açıklamalarda bulunan Fuat Oktay, güçlü ekonomi hedefiyle ekonomide emin adımlarla yürüyeceklerine dair mesaj verdi.

Sıfır Araç Alımlarında Proforma Fatura Uyarısı! Gerçek Faturaya Dikkat Sıfır Araç Alımlarında Proforma Fatura Uyarısı! Gerçek Faturaya Dikkat

Kira ve benzeri artışlarında yaşanan kontrolsüz artışa dur demek için çeşitli tedbirleri devreye alacaklarını altını çizen Oktay, alacakları ekonomik tedbirlerle sorunları çözeceklerini söyledi.

"Cumhurbaşkanı'mız birinci döneminde bir Cumhurbaşkanı Yardımcısı ile devam etmiştir, ikinci dönemde bir değil de birden fazla olabilir ama bu sınırlı sayıdaki bir şey olur. Cumhurbaşkanı'mızın tercihidir o." 

 "Cumhurbaşkanı'mızın da zaten birincil önceliği bu olacak. Özellikle büyük şehirlere baktığımızda, kira ve benzeri artışların kontrolsüz olması olayı ve son dönemde bunun istismar edildiğini de biz düşünüyoruz. Bütün bu istismarların önüne geçilmesi için alınacak tedbirlerle çok hızlı sonuç alacağımızı görüyoruz. Ekonomik tedbirler öncelikli olacak." 

SURİYELİ SIĞINMACILAR

Mültecilerin geri gönderilmesi sağlamak konusunda sürecin devam ettiğini vurgulayan Fuat Oktay, Suriye yönetimi ile görüşmelerin devam ettiğini,güneyindeki güvenli bölgede, Katar'ın mali desteğiyle oluşturulacak yerleşim yerlerine sığınmacıların dönmesinin hızlandırılacağını belirtti.