Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda aldığı yüzde 52,17 oy oranıyla 13. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, mevcut kabineyle bugün saat 15.30'da bir araya gelecek.

En son Mart ayında toplanan bakanlar kurulu toplantısı yeni dönem öncesi son kez toplanacak.

Yeni kabine için ise gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çevrildi. Yüksek Seçim Kurulu'nun Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını kesin olarak ilan etmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kamuoyuna yeni kabineyi açıklaması bekleniyor.

Öte yandan yeni dönem kabine kadrosu için birçok kulis bilgisi Ankara trafiğini arttırdı. Yeni kabinede mevcut birkaç bakanın görevine devam etmesi beklenirken, boşalan diğer bakanlık koltuklarında yeni isimlerin geçmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Organize Tarım Bölgelerini Kurup, Planlı Tarımsal Üretime Geçeceğiz Cumhurbaşkanı Erdoğan: Organize Tarım Bölgelerini Kurup, Planlı Tarımsal Üretime Geçeceğiz

YENİ KABİNE NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Yeni dönem kabinesine ilişkin AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik yaptığı açıklamada ,''YSK kesin sonuçları açıkladı. O sebeple 3 gün sonra yemin olacak. Fakat Cumhurbaşkanlığı kesin sonuçları şu an açıklanmadı. O açıklandıktan 3 gün sonra yeni kabine açıklanacak ve tören olacak. Çok fazla devlet adamı gelmek istiyor. '' ifadelerine yer verdi.