Bu yıl 61.si düzenlenecek olan Bursa Festivali’nde konser verecek bir sanatçının daha konseri iptal edildi. Bursa Kültür Sanat Turizm Vakfı tarafından seçimden önce konser verecek sanatçılar belirlenmişti. Seçim sürecinde ve sonrasında bazı sanatçıların söylemlerinden dolayı  61. Bursa Festivali’nin konser listesinden çıkartılan sanatçılar oldu.

Daha önce Melike Şahin'in konseri iptal edilmişti. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Bursa Kültür Sanat Turizm Vakfı tarafından yapılan açıklamada bir sanatçının daha konserinin iptal edildi.

Wifi sinyalini bozan öyle bir eşya var ki! Duyunca çok şaşıracaksınız… Wifi sinyalini bozan öyle bir eşya var ki! Duyunca çok şaşıracaksınız…

nilufer-muzik-700x466

Bursa Kültür Sanat Turizm Vakfı'nın açıklamasında 

"Bursa Festivali kapsamında 29 Temmuz Cumartesi günü Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestrası ile sahne alacak sanatçılar arasında yer alan Hüseyin Turan konser programından çıkartılmıştır." denilerek Hüseyin Turan'ın da konseri iptal edilmiş oldu.

Hüseyin_Turan'dan_türkü_akşamı_(2)_(6955196207)

"Millî İradeye ve toplumun değerlerine saygı gösteren sanatçılarla yolumuza devam edeceğimizi bir kez daha belirtmek isterim"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, milli irade ve toplum değerlerinin altını çizdiği açıklamada Hüseyin Turan ve Melike Şahin'in konserlerinin iptal edildiği şöyle duyuruldu: "61. Bursa Festivali’nin anlaşmaları Bursa Kültür Sanat Turizm Vakfı tarafından seçimden aylar önce gerçekleştirilmişti. Ancak seçim sürecinde ve sonrasında bazı sanatçıların toplumumuzu ayrıştırıcı, değerlerimize saygısızlık yaptığı açıklamalarını gördüğümüzde, buna tepkisiz kalmamız beklenemezdi. Bu nedenle daha önce Melike Şahin konserini iptal etmiştik. Bugün de Hüseyin Turan isimli sanatçıyı konser programımızdan çıkarmış bulunuyoruz. Kültür sanat çalışmalarımızda Millî İradeye ve toplumun değerlerine saygı gösteren sanatçılarla yolumuza devam edeceğimizi bir kez daha belirtmek isterim..."