Bakan Şimşek konuştu: Enflasyon çok hızlı düşecek Bakan Şimşek konuştu: Enflasyon çok hızlı düşecek

Hasköy Kalaycıbahçe Ortaokulu'nun temel atma töreni, Beyoğlu Belediyesi'nin ve hayırseverlerin katkılarıyla gerçekleştirildi. Temel atma törenine Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, ilçe teşkilatları, öğrenciler ve aileler katıldı.

Bakan Tekin, törende yaptığı konuşmada, "Türkiye Yüzyılı'nı inşa edecek çocuklar yetiştirme idealini hayata geçirmek için çaba sarf ediyoruz. Fiziki altyapı eksikliklerinin giderilmesi önceliklerimiz arasında. Okul sayısında ve öğrenci-öğretmen dengesinde önemli ilerlemeler kaydedildi. Ancak eğitim kalitesini artırmak için altyapı çalışmaları devam ediyor" şeklinde konuştu.

Bakan Tekin, ayrıca, "Belediye başkanlarının desteğine ihtiyacımız var. İstanbul'daki eğitim yatırımlarında yaşanan tıkanıklıklarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin işbirliği önemli. Gelecek dönemde İstanbul'un gençlerini öncelikleyecek bir belediye başkanıyla çalışmayı umuyoruz" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Bakan Tekin, okulda spor salonu olmadığını belirterek, "Bu eksikliğin giderilmesi gerekiyor. Okulumuzun hayırlı olmasını diliyor, belediye başkanımıza ve hayırseverlere teşekkür ediyorum" dedi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Yıldız ise, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" anlayışıyla gençlerin yetişmesini önemsediklerini belirterek, "Göreve geldiğimizden beri öncelikli olarak çocuklar ve gençler için çalışıyoruz. Beyoğlu'na yeni okullar kazandırmanın yanı sıra mevcut okulları güçlendiriyoruz. Önümüzdeki dönemde de Hasköy ve Sütlüce'de yeni okullar yapacağız" şeklinde konuştu.