TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaşan emekli ikramiyelerinin artırılmasıyla ilgili düzenleme, emekliler arasında büyük bir heyecan yarattı. Zira bu düzenlemeyle, Ramazan ve Kurban bayramlarında ödenen ikramiye tutarı 3 bin liraya yükseltildi. Peki, bu zamlı ikramiyeler ne zaman hesaplara yatacak? İşte detaylar:

Emeklilere Toplam 6 Bin Lira İkramiye

Emekliler, bu yıl Ramazan ve Kurban bayramlarında ayrı ayrı 3'er bin lira ikramiye alacaklar. Bu gelişmeyle birlikte, milyonlarca emeklinin hesabına toplamda 6 bin lira yatırılacak.

Kimler İkramiye Alacak?

Zamlı ikramiyeleri alacak kişiler sadece emekliler değil. Emeklilerin yanı sıra vefat eden sigortalıların yakınları ile dul ve yetim maaşı alanlar da hisseleri oranında ikramiye alacaklar.

Ödeme Takvimi

Kamuya 37 bini aşkın personel alınacak! 19 kurumda ilanlar yayımlandı: Başvurular ne zaman? Kamuya 37 bini aşkın personel alınacak! 19 kurumda ilanlar yayımlandı: Başvurular ne zaman?

Emekli ikramiyesine yönelik düzenleme, mart ayının ilk haftasında Resmi Gazete'de yayımlanması planlanıyor. Bu gelişmenin ardından, ikramiyelerin 10 Nisan'daki Ramazan Bayramı öncesinde 1-9 Nisan tarihleri arasında hesaplara yatırılması bekleniyor. Kurban Bayramı için ise ödemelerin 10-15 Haziran tarihleri arasında yapılması öngörülüyor.