Düzce'de, ev sahibi ile kiracılar arasında kira zammı konusunda anlaşmazlık yaşandı. İddialara göre, kiracılar yüzde 100'lük kira zammını kabul etmeyince, ev sahibi apartmanın giriş kapısını söktürüp ortak kullanım elektriğini kestirdi. Olay, Körpeşler Mahallesi'nde bulunan 10 daireli 3 katlı bir binada meydana geldi.

Kiracılar, ev sahibinin talep ettiği yüzde 100'lük kira zammını reddederek, bu durumu mahkemeye taşımayı düşündüklerini belirtiyor. Ancak ev sahibi, anlaşmazlık devam ettiği sürece apartmanın giriş kapısını, otopark kapısının otomatını ve uydu alıcılarını söktürüp, ortak kullanım elektriğini kestirdiği iddiasıyla karşı karşıya kaldı.

Epilepsi hastası genç öğretmen evinde ölü bulundu Epilepsi hastası genç öğretmen evinde ölü bulundu

Melih Güler, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Ev sahibi yüzde 100 zam artışı talep etti. Bizler oturup, konuşup anlaşmak istedik. Kontratlarımızda TEFE-TÜFE oranı yazıyor. Ev sahibi ısrar edince biz de devletin koyduğu kanuna göre yüzde 25 zam yapıp bu ayki kiramızı yatırdık." dedi.

Aynı binada 2 yıldır kiracı olan Emre Kaya ise ev sahibinin tehdit ve şantajlarla karşılaştıklarını ileri sürerek, "Mağduriyet yaşıyoruz. Bunun devamında ise güvenlik zafiyeti had safhada. Apartmanın kapısı yok, hırsız girebilir. Şu an apartmanda aidatı hak edecek durum da yok. Devamında hukuki süreç yaşanacaktır." ifadelerini kullandı.