Türkiye Cumhuriyeti Toplu Konut İdaresi (TOKİ), uygun fiyatlı konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar için aylık 4.732 TL taksitle 3+1 konut satışı kampanyasını duyurdu.

Başvuru Koşulları ve Süreci

TOKİ'nin sunduğu bu avantajlı konut satış kampanyasından yararlanmak isteyen vatandaşların, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları ve başvurdukları il sınırları içerisinde en az bir yıl ikamet etmiş olmaları veya o ilin nüfusuna kayıtlı olmaları gerekmektedir. Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimler için ise en az üç yıl ikamet şartı bulunmaktadır. Ayrıca, başvuru sahipleri, eşleri ve velayet altındaki çocuklarının daha önce TOKİ'den konut satın almamış olmaları ve tapuda herhangi bir bağımsız bölüm veya müstakil konut sahibi olmamaları gerekiyor.

Yaş ve Gelir Şartları

Ali Koç'tan Mehmet Büyükekşi'ye Bylock göndermesi Ali Koç'tan Mehmet Büyükekşi'ye Bylock göndermesi

Başvuru yapacak kişilerin 25 yaşını doldurmuş olmaları ve hane halkı aylık net gelirinin 34.000 TL'yi aşmaması gerekiyor. Eşi vefat etmiş çocuklu dul bayanlar için yaş şartı aranmıyor.

Başvuru İçin Tek Kural ve Ücret Bilgisi

Her hane halkı adına sadece bir başvuru yapılabilecek. Birden fazla başvuru yapılması durumunda tüm başvurular geçersiz sayılacak. Başvurular için 1.000 TL başvuru ücreti alınacak olup, bu ücret, kurada ismi çıkan vatandaşların peşinat bedelinden düşürülecek ve kurada ismi çıkmayan vatandaşlara ise kısa sürede iade edilecek.