Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalmasının ardından Cumhurbaşkanı adayı gösterdikleri Sinan Oğan'ın Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'a destek vereceğini açıklaması üzerine Zafer Partisi lideri Özdağ, yaptığı görüşmeler kapsamında Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vereceğini açıklamıştı.

Ümit Özdağ ikinci turda Kılıçdaroğlu’nu desteklemiş, iki lider arasında imzalanan protokol basınla paylaşılmıştı. Yaşanan gelişmelerin ardından T24'ten Cansu Çamlıbel'e konuşan Zafer Partisi lideri, Kılıçdaroğlu ile MİT Başkanlığı ve üç bakanlık konusunda anlaştıktan sonra mutabakat imzaladığını iddia etti:

"Herkes Hesap Vermeli" Sözünü Eyleme Döktü: Mansur Yavaş ve Eşinin Mal Varlığı Belediyenin Girişine Asıldı "Herkes Hesap Vermeli" Sözünü Eyleme Döktü: Mansur Yavaş ve Eşinin Mal Varlığı Belediyenin Girişine Asıldı

''Söz vermek değil, yazılı mutabakatımız var. Biz İçişleri Bakanlığı dahil üç bakanlık ve Millî İstihbarat Teşkilâtı konusunda Kemal Bey'le mutabık kaldık.

-Yani kamuoyuna açıkladığınız yol haritası dışında bir de gizli yazılı mutabakat yaptınız. Doğru mu?

Var tabii, o açıklanmadı. Ben de şimdiye kadar hiç açıklamadım.

-Burayı bu kadar hızlı geçmeyelim lütfen. Yeniden sormak istiyorum. Kılıçdaroğlu seçimleri kazanması durumunda Zafer Partisi’ne İçişleri Bakanlığı dahil üç bakanlığın yanı sıra MİT Başkanlığı’nı vereceği konusunda yazılı mutabakat imzaladı. MİT Başkanı da Zafer Partisi’nden olacaktı. Doğru mu?

Evet MİT Başkanlığı da. Ama o sözlü anlaşmaydı. Bakanlıklar yazılı mutabakatta vardı.

-Peki siz hangi görevde olacaktınız?

Ben İçişleri Bakanı olacaktım.

-Kılıçdaroğlu’nun Zafer Partisi’ne vereceği diğer iki bakanlık hangileri olacaktı?  

Şu anda artık önemli değil.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi