Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na imzaladıkları protokol çerçevesinde destek vereceklerini açıklayan Zafer Partisi lideri Özdağ'ın açıklamaları, HDP ve Yeşil Sol Parti'de rahatsızlık yarattı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Diyarbakır'da Öğretmenlik Meslek Kanunu İçeriğini Açıkladı Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Diyarbakır'da Öğretmenlik Meslek Kanunu İçeriğini Açıkladı

Kılıçdaroğlu ve Özdağ'ın imzaladığı protokol sonrası HDP ve Yeşil Sol Parti Merkez Yürütme Kurulları toplanırken toplantının ardından 4 maddelik bir bildiri yayımlandı.  Söz konusu metinde, kayyum maddesi eleştirilirken, "Kılıçdaroğlu'nun bugün açıkladığı protokoldeki bu konuyla ilgili belirlemeler evrensel demokratik ilkelere aykırıdır" ifadelerine yer verildi.

Oy vermezlerse vermesinler

HDP'ye ve Yeşil Sol Parti'ye karşı yaptığı sert açıklamalar ile gündemden düşmeyen Zafer Partisi lideri, gazeteci Cüneyt Özdemir'in YouTube kanalında Kenan Taş'ın sorularına yanıt verdi. 

HDP ve Yeşil Sol Parti seçmenine karşı tavrını açıklayan Ümit  Özdağ, "Türk halkından oy isterim. Türkiye'ye düşmanca politikalar izleyen hiç kimseden de benim oy talebim olmaz kardeşim.Oy vermezlerse vermesinler. Hiç umurumda değil"  sözlerini kullandı.