Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzeti yumurta yanlış tüketildiğinde adeta tehlike saçıyor.

Haşlama, omlet, rafadan, kayısı kıvamı gibi türlerinin yanı sıra çok sayıda yemekte de tüketilen yumurta ile ilgili önemli bir detaya dikkati çeken Doktor Buğra Buyrukçu, çatlamış yumurtaların  tüketilmesinin hastalığa davetiye çıkardığını söyledi. 

Marketten ya da başka bir satıcıdan aldığınız yumurtaların içerisinde eğer çatlak varsa sakın tüketmeyin. Mümkünse geri götürün değiştirin ya da kullanmadan direkt çöpe atın.

Bekletilmemiş ortamdaki yumurtaların satın alınması gerektiğini vurgulayan Fitoterapi Uzmanı Dr. Buğra Buyrukçu, bekletilmiş yumurtaların kabuğundaki zararlı mikroorganizmaların zamanla yumurtanın içine üreme riski olduğunu belirterek, şunları söyledi:

İslam Memiş: Sert dalga geliyor hazırlığa başlayın İslam Memiş: Sert dalga geliyor hazırlığa başlayın

“Yumurta satın alındıktan hemen sonra buzdolabında muhafaza edilmeli, tüketilmeden önce üzerinde pislik olan yumurta önce iyice yıkanmalıdır. Yıkanmadan kırılan yumurta, halk arasında tifo olarak bilinen salmonella bakterisine yol açabilmektedir. Gıda zehirlenmesine, akut bağırsak enfeksiyonuna neden olabilen bu bakteri, özellikle çiğ ve az pişmiş yumurtadan bulaşmaktadır. Yine bakteri elle bulaştığı için temas sonrası eller iyice yıkanmalıdır.”