Kamudanhaber- Özel haber

Oktay Yılmaz

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde yapılan değişikliklerle ilgili 81 İle resmi yazı gönderdi. 18 Haziran 2023 tarihli ve 32225 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliği ile Bakanlık kadrolarına öğretmen olarak atanmadan önce, yabancı uyruklu öğrencilerin eğitimine yönelik projelerde görev yapmış olan öğretici/öğretmen veya rehber danışmanların hizmet puanları hesaplamalarında dikkate alınacak.

Bu düzenleme kapsamında, öğretmenlerin hizmet puanlarına dahil edilmesi gereken süreler, Bakanlığımız tarafından yürütülen projelerde görev yaptıkları süreler olacak. Hizmet puanları için veri girişlerinin MEBBİS / E-Personel Modülü / MEB Dışı Hizmetler menüsü altında Geçici Süreli Eğitim Personeli (PIKTES) bilgileri ekranından yapılması gerekmektedir.

Proje okullarına öğretmen atama sonuçları ne zaman açıklanacak? Proje okullarına öğretmen atama sonuçları ne zaman açıklanacak?

Bakanlık İl müdürlüklerine yetkilendirme yaparak, gerekli verilerin düzenli şekilde kaydedilmesi sağlanacak ve öğretmenlerin hizmet puanlarının doğru hesaplanması için gerekli adımlar atılacaktır.

İşte o resmi yazı...

w-5