Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen 'Asrın Felaketi' olarak adlandırılan depremlerin ardından, 14 Mayıs 2023'te gerçekleşen Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde, afet bölgesindeki seçmenler için yeni tedbirler düzenleyen YSK, 31 Mart'ta uygulanacak yerel seçim için de çalışamlarını sürdürdü.

Afet bölgesinde seçimin uygun bir şekilde tamamlanabilmesi için alınan tedbirleri ve saha çalışmalarını yerinde değerlendiren YSK üyeleri, 31 Mart 2024'teki yerel seçim çalışmalarıyla ilgili planlarının da büyük bir kısmını bitirdi.

YSK Başkanı Ahmet Yener deprem bölgesine ulaşarak, son durumu yerinde değerlendirecek, oy atacak okulların durumu, konteyner ve teknik donanım anlamında da şu an ki gelişmeleri tespi edecek.

Bu konuıda, YSK Başkanı Yener, bugün Malatya'da denetimler yapacak, YSK üyeleri de diğer illere ziyaretlerini gerçekleştirecek.

Milli Eğitim Bakanı’ndan kendisine “bekâ sorunu” diyen CHP’ye ilişkin açıklama Milli Eğitim Bakanı’ndan kendisine “bekâ sorunu” diyen CHP’ye ilişkin açıklama

YSK, bölgedeki oy kullanma alanlarını ve sandık oluşturulacak yerelere yönelik son analizlerini 31 Mart'a kadar sürdürecek.