AK Parti trol temizliği yapacak! Yeni dönemde bu problem çözülecek AK Parti trol temizliği yapacak! Yeni dönemde bu problem çözülecek

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, Çankırı Karatekin Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız Diş Sağlığı Merkezi'nin açılışına katıldı. Açılışta konuşan Özvar, üniversite mezuniyetinin diploma ile sadece bir sıfat veya yetkinlik kazandırmadığını vurguladı. Öğrencilere seslenen Özvar, "Üniversite mezuniyeti ister lisans olsun, ister ön lisans olsun hiçbir yetkinliği, hiçbir sıfatı diploma ile size vermez. Keramet diplomada değil. Eğer keramet olacaksa o sizin gayretlerinizle olacak" şeklinde konuştu.

Özvar, mezuniyet töreninde öğrencileri, aileleri ve hocaları olmak üzere üç grup topluluğunu tebrik etti. İlk olarak mezuniyet hakkı elde eden öğrencileri kutlayan Özvar, ardından sevgili anne, babalar, kardeşler ve yakınlarına büyük fedakarlıkları ve öğrencilerin yetişmesine katkıları için teşekkür etti. Son olarak da değerli meslektaşlarına, yani hocalara öğrencilerin yetişmesine sağladıkları emek ve gayret için tebriklerini iletti.

Özvar, diplomanın otomatik olarak bir sıfatı veya yetkinliği beraberinde getirmediğini belirtti. Mezun olduktan sonra örneğin "mimar" veya "mühendis" gibi bir sıfatın kendiliğinden verilmeyeceğini ifade etti. Bu sıfatları elde etmek için mesleği doğru bir şekilde icra etmek, çalışmak ve sabırla gayret etmek gerektiğini söyledi. Öğrencilere ve ailelere bu konuda tavsiyelerde bulunarak, mezuniyetin sadece diploma almak anlamına gelmediğini, başarının sabır ve gayretle elde edileceğini vurguladı. Özvar, öğrencilerin mesleklerini en güzel şekilde icra etmelerini dileyerek, bundan sonraki hayatlarında başarı, sağlık ve mutluluk temennisinde bulundu.