Türkiye'nin gururu olan Togg ilgileri üzerine toplamaya devam ediyor. Bu kez de  Fransa'da büyük ilgi gördü.

Türkiye'nin yerli ve tamamen elektrikli otomobili Togg, Fransa'nın Strazburg kentinde düzenlenen Türkiye Fuarı'nda sergileniyor. Teknolojisi ile etkileyen Togg'u fuarda çok sayıda kişi inceledi.

Strazburg'da 3-5 Kasım'da gerçekleştirilen fuar kapsamında Türk kültürü ve yemeklerinin yanı sıra Anadolu'nun yöresel halk oyunları tanıtılıyor.

Çok sayıda Fransız ve Türk vatandaşının ziyaret ettiği Türkiye Fuarı'nda sergilenen Togg büyük ilgi topluyor.

Yerli üretim Togg'un muhteşem renkleri Türkiye'nin coğrafyasından esinlenerek belirlendi.

Togg' un kısa geçmişi şöyle;

Türkiye’nin yerli ve milli olarak seri üretimine başladığı, teknolojisi ile etkileyen, elektrikli otomobili Togg’un temelleri 2011 yılında atıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) liderliğinde başlayan yatırımcı arayışı kısa sürede tamamlandı. Togg resmi olarak 25 Haziran 2018'de kuruldu. Mehmet Gürcan Karakaş ise Togg'un Üst Yöneticisi (CEO) olarak atandı.

Bakan Yusuf Tekin Öğretmen Mülakatını Anlattı Bakan Yusuf Tekin Öğretmen Mülakatını Anlattı

Ekim 2019'da Togg’un merkezi İstanbul’un Şişli ilçesinden Kocaeli Gebze’ye taşındı.

27 Aralık 2019'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Gebze’deki Bilişim Vadisi’nde gerçekleştirilen “YeniLige Yolculuk” buluşmasında, "C-SUV" ve "C-SEDAN" cihazlarının ön gösterimi yapıldı. Şirket, ilk otomobili 2022’nin sonunda banttan indireceğini açıkladı. 

Togg, Türkiye’de uçtan uca yüksek performanslı şarj cihazı kurmak için 2 Aralık 2021 tarihinde %100 Togg iştiraki olan Trugo markasını kurdu ve Türkiye’nin dört bir yanına yayılacak şekilde şarj istasyonlarını kurmak üzere çalışmalarını sürdürüyor.

5 Ocak 2022 ABD’nin Las Vegas şehrinde düzenlenen dünyanın en büyük Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2022’de (Consumer Electronic Show) Togg’da yerini aldı. Fuarda, Türkiye'nin yerli otomobili Togg'un ilk uluslararası tanıtımı yapıldı.

7 Ocak 2022 Yerli ve milli otomobil Togg ve Avalanche blok zincirini geliştiren Ava Labs, akıllı kontratlar ile güvenli ve hızlı mobilite hizmetleri geliştirmek üzere stratejik bir ortaklığa imza atıldı.

20 Mart 2022’ye gelindiğinde Togg’un zorlu koşullarda testine başlandı. Sıfırın altında 40 dereceye varan koşullarda test edilen Togg başarılı sonuçlar almayı başardı.

Togg, kullanıcılarla buluşacak ilk modelinin ismini T10X olarak açıkladı. Türkiye’nin doğuştan elektrikli ilk akıllı cihazı T10X için 16-27 Mart tarihleri arasında ön sipariş süreci gerçekleşti.
Türkiye’de ilk defa uçtan uca dijital bir şekilde gerçekleşen sürece rekor bir katılım oldu. 2023 yılı boyunca kullanıcılarla buluşacak T10X için ön sipariş sahiplerini belirleyecek çekilişe Trumore mobil uygulaması ve Togg web sitesi üzerinden 177 bin 467 kişi katıldı.

Togg, 2030’a kadar ortak platform kullanarak 5 farklı model ve toplam 1 milyon adet akıllı cihaz üretmeyi planlıyor.