Resmi Gazete’de yer verilen YSK Kararı, siyasi partiler 1 Ocak 2024 ile seçimlerin bir gün öncesi 30 Mart 2024'e kadar propaganda uygulayabilecek.

Vergi müfettişleri 24 saat sahada olacak Vergi müfettişleri 24 saat sahada olacak

Siyasi partiler, genel çerçevede, mabetlerde, kamu hizmeti görülen bina ve tesislerde ve ilçe seçim kurullarınca gösterilen meydanların haricinde toplu olarak sözlü propaganda uygulamasına yasak getirildi.

Söz konusu olan genelgeye göre, seçim çevresi içindeki miting sahaları, 9 Mart 2024 Cumartesi gününe kadar ilçe seçim kurullarınca tespit edilecek ve bu alanlar hakkında seçime katılacak siyasi partiler ile bağımsız adaylara ilçe seçim kurulları bilgilendirilecek.

Siyasi partiler ve bağımsız adaylar ise bilgilendirmeden sonra iki gün içinde yaralanmak istedikleri miting alanlarını tarihini ve saatini yazılı olarak ilçe seçim kuruluna söylemeleri ve ilçe seçim kurullarınca da en geç 12 Mart 2024 Salı günü siyasi partilerin ve bağımsız adayların kullanacakları miting alanlarının tarihi ve saatini düzenlemesinin önemli olduğu vurgulandı.

Açık alanlarda; güneşin batmasına müteakip ikinci saatin sonundan, güneşin doğmasına kadar olan zaman kapsamında toplu olarak sözlü propaganda ve fakülteler ile öğrenci yurtları çevresinde de seçim propagandası ve toplantısına izin verilmeyecek. Seçim propagandasının denetim ve gözetim yetkisi, 21 Mart’tan önce mülki idari amirlerde, 21 Mart saat 23.59’dan 30 Mart saat 18.00’de kadar ise ilçe seçim kurulları yetkilendirilecek.