Geçtiğimiz hafta Binali Yıldırım başkanlığındaki AK Parti heyeti ile bir görüşme gerçekleştiren Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılma şartı olarak “6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine ilişkin yasa'nın kaldırılmasını istediklerine yönelik ortaya iddialar atılmış ve bu iddialar da birçok tartışmayı beraberinde getirmişti.

Kamuoyunda infial yaratan iddiaların ardından Cumhuriyet'e konuşan Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal, sözlerinin çarpıldığını ifade etti.

Aydal, AK Parti heyetine sundukları 30 maddelik şart metninde söz konusu kanunun kaldırılmasına yönelik bir ifadenin yer almadığını vurgularken, süresiz nafaka konusuna yasal bir düzenleme talep ettiklerini açıkladı:

 “AKP’ye sunduğumuz metinde ‘6284 sayılı yasa kaldırılsın’ diye bir ifade yok. Biz, ‘süresiz nafaka konusundaki mağduriyetlerin giderilmesini’ talep ediyoruz. Yani bir erkek ve bir kadın evleniyor. 2 ay evli kalıyorlar, iki ay sonra boşanıyorlar. 2 ay evli kalanlar için de eşler ‘süresiz nafaka ödemek zorunda kalıyor.’ Biz diyoruz ki bu mağduriyet giderilsin. Bir diğer isteğimiz ise zinanın yasaklanması” 

Ayrıca Doğan Aydal,  Yeniden Refah Partisi’nin kendi amblemi ile seçimlere gireceğinin altını çizerek, oy oranlarının yüzde 6 civarında olduğunu söyledi:

 “Kamuoyunda görünmüyoruz ancak bizim oy oranımız yüksek. Bursa, Kocaeli, İstanbul gibi sanayi şehirleri başta olmak üzere Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Gaziantep gibi şehirlerde de milletvekili çıkarabilecek güçteyiz. Parlamentoda kendi partimizin çatısı altında temsil edilmek istiyoruz.''