2024 yılıyla birlikte, otomobil alıcıları sıfır araç fiyatlarındaki yükselişle karşı karşıya kaldı. Alıcılar, bayilerden kendilerine fiyat verilmediğini iddia ederek, "Akşama bile zam gelebilir" şeklinde uyarılar aldıklarını belirtiyor. Peki, sıfır araçlardaki bu artış ikinci el piyasasını nasıl etkileyecek?

Sıfır araç fiyatları yeni yılla birlikte yüzde 3 ila 10 arasında artış gösterdi. Bir satış yetkilisi, "Araçlara yüzde 5 ile 7 arası zam geldi. 10 gün önce 1 milyon 600 bin TL'ye sattığımız araç, şu an 1 milyon 760 civarında, ancak kampanyalarımız devam ediyor. 2024 modellerde yüzde 5 ile 7 arasında zam olabilir" şeklinde açıklamada bulundu.

"Akşama bile zam gelebilir" uyarısıyla alıcıları endişelendiren bayiler, kampanyalarını sürdürüyor. Başka bir satış yetkilisi, "Kampanyalarımız yine aynı şekilde devam ediyor. 0,99'lu 300 bin TL, 200 bin TL araç özelinde markaların kampanyaları mevcut. Aynı zamanda araç özelinde kendi indirimlerimiz de var" dedi.

Zamların ardından piyasada en ucuz otomobilin fiyatı 813 bin TL'ye çıktı. Ancak, bu zam öncesi fiyatı 783 bin TL idi. Konuşulan zam oranları 2023 model sıfır araçlarla ilgili. 2024 model araçların bayilere gelmesiyle fiyatların biraz daha yükselmesi bekleniyor.

Türkiye'de kaç otomobil var? En çok hangi renk tercih ediliyor? İlginç veriler açıklandı... Türkiye'de kaç otomobil var? En çok hangi renk tercih ediliyor? İlginç veriler açıklandı...

Sıfır araçlardaki bu artışın ikinci el piyasasını ne kadar etkileyeceği sorusu gündemde. Ancak, şu anda sıfır araç stoğunun fazla olması nedeniyle bu etkinin düşük olması bekleniyor. Öte yandan, alıcılar artan fiyatlar karşısında isyan ederken, bayilerin "Akşama bile zam gelebilir" sözleri endişeleri arttırıyor.