Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yeni yargı paketiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, genel af düzenlemesinin gündemde olmadığını belirtti.

Trendyol'a Filistin Temalı Ürünlerin Satışını Durdurduğu İçin Ceza Trendyol'a Filistin Temalı Ürünlerin Satışını Durdurduğu İçin Ceza

Bakan Tunç'un açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan raporun sonuçları bekleniyor. Olayın tam bir aydınlatılması için ek bir rapor düzenlenecek.

Vatandaşların hakları ve hukukunun korunması önemlidir. Bu konuda hassasiyetle çalışmaların sürdüğünü ifade etmek istiyorum.

Kirayla ilgili borçlar Kanunu'na eklenen geçici madde ile yüzde 25 ile sınırlandırıldı. Arabuluculuk sistemi kira fiyatlarının düşmesine katkı sağlıyor. Kira davalarında 76 bin arabulucu başvurusu yapıldı, 33 bini uzlaşma sağlandı.

Yeni yargı paketinde genel af düzenlemesi yok. Böyle bir husus şu an gündemde değil.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, olayla ilgili sürecin hızlı bir şekilde tamamlanacağına inandığını belirterek, vatandaşların hak ve hukukunu koruyacaklarını vurguladı. Ayrıca, kira davalarında arabuluculuk sisteminin başarılı bir şekilde işlediğini ifade etti.