Meteoroloji açıkladı: 4 gün tüm yurtta yağış var Meteoroloji açıkladı: 4 gün tüm yurtta yağış var

Yeni torba yasa teklifi, meclise sunularak Ek 35. maddenin dokuzuncu fıkrasına bir dizi değişiklik getiriyor. Bu değişiklikler çerçevesinde, genel müdür yardımcısı, daire başkanı, il ve bölge müdürü gibi yönetici kadro ve pozisyonlarda görevleri sona erenlerin idari uzman ünvanlı kadrolara atanma şartları güncelleniyor.

Değişiklikler ve Yenilikler
Görev Süresi Koşulu: Yönetici kadro ve pozisyonlarda görevleri sona erenlerin idari uzman ünvanlı kadrolara atanabilmeleri için en az üç yıl süreyle görev yapmış olmaları gerekmektedir.

Ek 37. Madde Kapsamı: Ek 35. madde kapsamında yapılan atamalarda, ek 37. madde kapsamına giren kadro ve pozisyonlarda geçen sürelerin de dikkate alınacağı hükme bağlanmıştır.

Meclise sunulan yeni torba yasayla birlikte Ek 35 inci maddenin dokuzuncu fıkrasının kapsamına giren yönetici kadro ve pozisyonlarında (genel müdür yardımcısı, daire başkanı il ve bölge müdürü vs.) bulunmaktayken görevleri sona erenlerin en az üç yıl görev yapmış olmaları halinde idari uzman ünvanlı kadrolara atanacağı düzenlenmektedir.


Ayrıca, ek 37 nci madde kapsamına giren kadro ve pozisyonlarda geçen sürelerin de ek 35 inci madde kapsamında yapılacak atamalarda dikkate alınacağına yönelik hüküm eklendi.