Sosyal medyada yayılan bir video, bir kafenin müşterilere su servisiyle fiyatı habersizce iki katına çıkardığını gözler önüne serdi.

Videonun hızla yayılmasının ardından, birçok kişi bu tür dolandırıcılık yöntemlerine dikkat çekti.

Kafede normalde menüde 39 TL olarak belirtilen suyun, garson tarafından servis edilmesi durumunda fiyatının 68 TL olarak adisyona yansıtıldığı görülüyor.

Bakan Tekin, ilk kez en çok ihtiyaç duyulan branşı açıkladı! Bakan Tekin, ilk kez en çok ihtiyaç duyulan branşı açıkladı!

Müşterilerin bu durumu sorguladığında aldıkları cevap, servis yapıldığında fiyatın yükseldiği yönünde oluyor.

Bu tür dolandırıcılık yöntemleri, müşterileri daha fazla ödeme yapmaya zorlamak için bir dizi taktiği içeriyor. Örneğin, porsiyonların küçültülüp sunum eklenerek fiyatların artırılması veya fiyatların küsürlü olarak yazılması gibi yöntemler kullanılıyor.

Ayrıca, işletmelerin müşterilerden daha fazla para alabilmek için para üstünü geç verme veya 'bütün para kalmadı' diyerek bozuk para verme taktikleri de sıklıkla karşılaşılan durumlar arasında yer alıyor.

Son olarak, mekanların kokusuyla müşterilerin iştahını artırmaya çalıştığı ve bu şekilde daha fazla yemek siparişi verilmesini sağladığı da belirtiliyor.