Ekonomi Yönetiminin Yeni İsmi: Mehmet Şimşek

Mehmet Şimşek, ekonomi yönetimi koltuğuna oturacak isim olacak mı? Bu soru, günlerdir gündemdeki yerini koruyor. Şimşek'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapılan görüşmelerin ardından ekonomi yönetimini üstlenmeyi kabul ettiği belirtildi.

İlgili kulislere ışık tutan gazeteci İsmail Saymaz, Şimşek hakkında bazı bilgiler paylaştı. Şimşek'in ekonomi yönetimine geçme şeklinin iki şekilde olabileceğini belirten Saymaz, "Bakan olarak ya da Ekonomiden Sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanabilir. Her iki durumda da Cevdet Yılmaz ve Lütfi Elvan'ın yanında olacağını düşünüyorum." dedi.

Kritik İsimler ve Koltuklar

Saymaz, İçişleri Bakanlığı'nda bazı değişikliklerin beklendiğini ifade etti. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın İçişleri Bakanı olmasının kuvvetli ihtimal olduğunu, mevcut Bakan Süleyman Soylu'nun ise yeni bir pozisyona geçebileceğini belirtti.

Dışişleri Bakanlığı'ndaki değişiklikler hakkında da konuşan Saymaz, Mevlüt Çavuşoğlu'nun yerine Hakan Fidan veya İbrahim Kalın'ın gelebileceğini dile getirdi. Savunma Bakanlığı'nda ise Hulusi Akar veya Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler'in olacağını ifade etti.

İhbara gidilen evde patlama: 2'si jandarma personeli 4 yaralı İhbara gidilen evde patlama: 2'si jandarma personeli 4 yaralı

Değişim Rüzgarı Diğer Bakanlıklarda

Saymaz, Sağlık Bakanlığı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan da önemli isimlerin ayrılacağını belirtti. Sağlık Bakanı'nın görevi bırakacak olmasının ardından, yerine Naci Ünver'in geçebileceği ifade edildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda ise Mustafa Varank'ın yerine Fatih Kacır'ın geleceği konuşuluyor.

Kabinenin Yeni Yüzleri

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na Bülent Turan, Fatih Şahin ve Hamza Dağ'ın adının geçtiği belirtilirken, Adalet Bakanlığı'na Ali İhsan Yavuz'un geçme ihtimali üzerinde duruluyor. Yavuz'un aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığı için de düşünüldüğü gelen bilgiler arasında.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy dışında tüm bakanların değişeceği öngörülürken, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın da Ulaştırma Bakanı olabileceği iddialar arasında yer alıyor.