İstanbul İl İçi İhtiyaç Listesi Yayınlandı İstanbul İl İçi İhtiyaç Listesi Yayınlandı

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), toplum yararına çalışma programları çerçevesinde kamuya geçici işçi alımı için yeni bir duyuru yayınladı. Duyuruya göre, 130 TYP işçisinin, KPSS şartı aranmaksızın Ankara ve Karabük'teki çeşitli kamu kurumlarına atamalar yapılacak.

TYP Nedir?

Toplum Yararına Programlar, geçici kamusal işler için iş gücü sağlama amacı taşıyor. Bu programlar altında, işçiler genellikle 6 ile 9 ay arasında istihdam ediliyor. Program süresinin sonunda ise, çalışanlar işsizlik statüsüne geri dönüyor.

Başvuru Şartları ve Süreci

KPSS gerektirmeyen bu alımlara başvurmak isteyen adayların bazı temel şartları yerine getirmesi gerekiyor. Bunlar arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, İŞKUR'a kayıtlı olmak, 18 yaşını doldurmuş olmak ve sigorta kapsamında olmamak gibi şartlar bulunuyor. Emekli, malul aylığı almayan ve öğrenci olmayan (açıköğretim öğrencileri hariç) kişiler de başvuru yapabilecek.

Başvurular Nasıl Yapılacak?

Başvurular, İŞKUR'un resmi internet sitesi üzerinden online olarak gerçekleştirilecek. Adayların, İŞKUR'un ilan sayfasına giderek, öncelikle iş arayan bölümünden giriş yapması gerekiyor. E-devlet kapısı kullanarak giriş yapıldıktan sonra, TYP arama kısmından ilgili ilanlara ulaşıp başvuru işlemini tamamlamaları gerekiyor.