Bugün, 20 milyonu aşkın öğrenci ve 1 milyon 200 bin öğretmen için yeni eğitim-öğretim yılı başlıyor. Bu yılki eğitim-öğretim yılında bir dizi önemli yenilik ve değişiklikler hayata geçiyor. İşte bu yeniliklerden bazıları:

  1. Sınıf Tekrarı: Orta öğretimde sınıf tekrarı yeniden uygulanmaya başlıyor. Öğrenciler, 4 ve üzeri başarısız derse sahipse sınıf tekrarı yapacak. Ayrıca, özürsüz devamsızlık 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler de sınıf tekrarı yapacak.

  2. Sınavlar: Sınavlar, eğitim yılı başında ilan edilen haftalarda yapılacak. Okullarda öğretmenler tarafından düzenlenecek yazılı sınavlar, açık uçlu ve kısa cevaplı sorular içerecek.

  3. Devamsızlık Kuralları: Liselerde devamsızlık kuralları da değişiyor. Özürsüz yapılan her devamsızlık günü için öğrenciler, 1 saat fazla sosyal sorumluluk çalışması yapacak.

  4. Açık Liselere Kayıt: Bu yıldan itibaren açık liselere sadece istisnai durumlar için öğrenciler kayıt olabilecek.

  5. Öğretmen Dağılımı: 45 bin yeni öğretmenden 21 bin 560'ı deprem bölgesi olan Kahramanmaraş merkezli bölgelerde görev yapacak. Bölgedeki 48 bin derslik eğitime hazır hale getirilirken, 11 bin 76 konteyner öğretmenler için tahsis edildi.

  6. Ziyaret Kayıtları: Okullara gelen veli ve ziyaretçilerin kayıtları tutulacak. Ziyaretler belirli sürelerle sınırlı olacak ve okul çevresi trafiği kolluk kuvvetleri tarafından kontrol altına alınacak.

  7. Ara Tatil Tarihleri: Birinci dönem ara tatili 13 Kasım'da başlayıp 17 Kasım'da sona erecek. İkinci eğitim dönemi 5 Şubat 2024'te başlayacak ve 14 Haziran 2024'te tamamlanacak. İkinci dönem ara tatili ise 8-12 Nisan tarihlerinde olacak.

    Dijital Telif Yasası İçin Kritik Görüşme Tarihi Belli Oldu Dijital Telif Yasası İçin Kritik Görüşme Tarihi Belli Oldu