Deprem uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, son dakika açıklamasında Yedisu Fayı'nın kırılmasına az kaldığı uyarısında bulundu.

Yedisu Fayının Kırılması Durumunda Etkilenecek Şehirler

Pampal, Erzincan ile Karlıova arasında yer alan Yedisu Fayının kırılmasının an meselesi olduğunu ve bu durumun Gümüşhane, Zonguldak, Trabzon, Rize gibi şehirleri etkileyebileceğini ifade etti. Yedisu Fayının kırılmasının sismik boşlukta büyük bir etki yaratacağını ve ciddi hasarlara yol açabileceğini de sözlerine ekledi.

Altın ve Dövizde Patlama Olacak! İslam Memiş'in Sözleri Herkesi Şaşırttı Altın ve Dövizde Patlama Olacak! İslam Memiş'in Sözleri Herkesi Şaşırttı

Marmara Bölgesindeki Deprem Riski ve 17 Ağustos Depremi

Prof. Dr. Pampal ayrıca, Marmara Bölgesi'ndeki deprem riskine de dikkat çekti. 17 Ağustos'ta yaşanan depremin Marmara depremi olarak adlandırılması gerektiğini belirten Pampal, bu depremin İzmit, Sakarya ve Yalova dışında, İstanbul'daki Avcılar gibi uzak bölgelerde de etkili olduğunu, büyük can kayıplarına yol açtığını hatırlattı.

Deprem Riskine Karşı Hazırlıklı Olma Çağrısı

Prof. Dr. Süleyman Pampal, özellikle Yedisu Fayı ve Marmara Bölgesi'nde yaşayan vatandaşlar için deprem riskine karşı hazırlıklı olmalarını ve gerekli önlemleri almaları gerektiğini söyledi.