Üniversite Hastanesi'nde Kanser Hastasına Yönelik Cinsel Saldırı! Hemşireye Hapis Cezası Verildi Üniversite Hastanesi'nde Kanser Hastasına Yönelik Cinsel Saldırı! Hemşireye Hapis Cezası Verildi

Adalet Bakanlığı, yedieminlerde bulunan ve artık hukuken muhafazasına gerek kalmayan hacizli malların tasfiyesine yönelik yeni düzenlemeyi duyurdu. Resmi Gazete'de yayımlanan 7445 sayılı İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında, bu düzenlemenin 1 Kasım 2023 tarihinden itibaren yürürlüğe gireceği bildirildi.

Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bu düzenlemeyle uzun süre yedieminlerde muhafaza edilen hacizli malların tasfiyesinin hızlandırıldığı ve bu süreçte tüm hak sahiplerinin haklarının gözetildiği vurgulandı. Ayrıca, bu düzenleme ile mülkiyet sahibi borçlunun mallarını teslim alması teşvik edilerek borçlu menfaatinin korunması sağlanacak.

Eğer mülkiyet sahibi borçlu malı teslim almazsa, rehin hakkı sahiplerine imkan tanınacak ve rehinden kaynaklı haklarını kullanmaları teşvik edilecektir. Ancak hak sahipleri bu haklarını kullanmaktan imtina ederlerse, elektronik satış hükümleri uygulanarak malların satışı gerçekleştirilecektir. Satış ve mülkiyet devri durumunda elde edilecek bedel, hak sahiplerine ödenecektir.