Geçtiğimiz hafta TBMM'de düzenlediği basın toplantısında masayı topa tutan İYİ Parti'li Ağıralioğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı olmadığını, dayatılan adaylığına karşı olduğunu söyleyerek tüm dikkatleri üzerine çekti.

Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı makamını bölücü örgütlerin pazarlık masası haline getirdiğini söyleyen Yavuz Ağıralioğlu, Millet İttifakı adayına oy vermeyeceğini söyledi.

Olaylı çıkışın akşamında ise İYİ Parti'den istifa ettiğini açıklayan Ağıralioğlu'nun istifa sürecine ilişkin bomba bir iddia ortaya atıldı.

İstifasının hemen ardından Meral Akşener ile görüşmesi beklenen Ağıralioğlu'nun randevusu Meral Akşener tarafından iptal edildi. 

Konuya ilişkin Gazeteci Candaş Tolga Işık bir paylaşım yaparak, "Meral Akşener, Yavuz Ağıralioğlu'na yarın 13'te verdiği randevuyu az önce iptal etti. Gerekçe Yavuz Bey'in görüşme öncesinde TV'ye çıkıp istifasını duyurması. Bu iptal az önce kendisine de bildirildi." ifadelerini kullandı.

Konuya ilişkin İYİ Parti'den açıklama Kürşat Zorlu tarafından geldi. Görüşmenin iptal edildiğini teyit eden Zorlu, Ağıralioğlu'nun istifasını şu ifadelerle değerlendirdi:

"İstifa tek taraflı bir karar verme usulüdür. Genel Başkanımızla bir görüşme gerçekleşmeyecek."

İYİ Parti cephesinde yaşananlar gündemi sallarken, Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk, istifanın perde arkasını anlattı. 

Geçtiğimiz pazartesi Yavuz Ağıralioğlu'nun Akşener'in evine gittiğini belirten Saygı Öztürk, Ağıralioğlu'nun Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını desteklememesinin gerekçesini açıklaması üzerine Akşener'den sert tepki aldığını aktardı.

Ayrıca Öztürk, Ağıralioğlu'nun Akşener'e kendisini genel başkan yardımcısı yapması yönünde bir talepte bulunduğunu söyledi.

Saygı Öztürk'ün Sözcü TV'de yaptığı açıklamalar ise şu şekilde:

"Geçen pazartesi günü Meral Akşener hanımın evine gitti. Orada niçin cumhurbaşkanı adayını desteklemediği yönünde yorum yapınca kendisine sert bir cevap verildi. Genel Başkan tarafından kendisine 'O iş artık bitti. Biz imzamızı attık artık cumhurbaşkanı adayımızın kazanması için çaba göstereceğiz' yanıtı verildi.

'BENİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YAPIN'
Ağıralioğlu da bu sözler üzerine sözünü kesti ve arkasından bir talepte bulundu. 'Beni genel başkan yardımcısı yapın' dedi. Bunun üzerine Meral hanım da 'Şimdi bunun sırası değil' diyerek yanıt verdi.