Yeni Anayasa için 2 ayrı tur! Muhalefetin eleştirdiği 'partili cumhurbaşkanı' tartışmaya açılabilir Yeni Anayasa için 2 ayrı tur! Muhalefetin eleştirdiği 'partili cumhurbaşkanı' tartışmaya açılabilir

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkıp İYİ Parti'den istifa eden 27. Dönem Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, CNN Türk yayınında gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

İYİ Parti'den istifa ettikten sonra parti kuracağı yönünde çıkan kulislerle sürekli gündem olan Yavuz Ağıralioğlu, parti kurmanın gerekli olduğu yerde gerekli görevi üstleneceğini söyledi.

İYİ Parti'den istifası ses getiren Ağıralioğlu, açıklamalarında şu ifadeleri kaydetti:

"Genel başkanlar kalacak. Kılıçdaroğlu ve Akşener'in istifa etmesi gerektiğini düşünüyorum. Meral Hanım bu sonuçları bilen taraftı, Kılıçdaroğlu kazanacaklarını ümit eden taraftı. Akşener başarmanın yüzde 0 olduğunu bildiği halde, masadan kalktığı halde bunları yaşadı"

"Siyaset bizim için şöyle bir mecburiyet alanı haline gelebilir: Eğer muvaffak olunamaz, eğer memleket düzlüğe çıkarılamaz, eğer nefes alamaz hale gelirsek, memleketin meselelerine talip olan evlatlarından bir tanesi de benim. Ben bu süreç içerisinde arkadaşlarımla, sandıksa sandık, partiyse parti, millet hizmetiyse millet hizmeti sunacağız."