Alkollü ve ehliyetsiz kadın sürücüye rekor ceza: Ehliyetine 2034'e kadar el konuldu
Alkollü ve ehliyetsiz kadın sürücüye rekor ceza: Ehliyetine 2034'e kadar el konuldu
İçeriği Görüntüle

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, başkentte artan trafik yoğunluğunun en önemli nedenlerinden birinin alışveriş merkezlerinin (AVM) çevresi ve yanlış şehir planlaması olduğunu söyledi. Yavaş, “Ankara’daki en büyük trafik sıkışıklığının çoğu hep AVM’lerin önü. Çok katlı binalar trafiği rahatlatmıyor, aksine daha da sıkıştırıyor” dedi.

Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası’nın 23’üncü Olağan Genel Kuruluna katılan Yavaş, Atatürk Kapalı Spor Salonu ve Sergi Sarayı’nda yaptığı konuşmada, planlanan nüfus ile mevcut nüfus arasındaki farkların ulaşımı içinden çıkılmaz hale getirdiğini vurguladı.

Başkan Yavaş, Yaşamkent, Alacaatlı, Beytepe, Dodurga ve İncek gibi bölgelerde imar artışlarıyla nüfusun katlandığını belirterek, “Bu bölgelerin tamamı aynı yolları kullanıyor. Yeni yollar yok, gelişebilecek alan yok. Her daireyi en az dört araçla hesap etmek zorundayız” ifadelerini kullandı.

Merkez Ankara projesine her gün yaklaşık 20 bin aracın giriş-çıkış yaptığını dile getiren Yavaş, AVM’lerin bulunduğu bölgelerde trafik yoğunluğunun zirve yaptığını belirterek, “AVM yapmayın demiyoruz ama planlama yapılırken oradan geçen trafik mutlaka hesaba katılmalı” diye konuştu.

Trafik sorununa çözüm için toplu ulaşımı teşvik edecek yeni adımlar atacaklarını açıklayan Yavaş, elektrikli otobüs alımları ve belirli saatlerde tercihli yolların yeniden gündeme geleceğini söyledi. Yavaş, bu konuda halkın görüşünün referandumla alınacağını da ifade etti.

Ankara’daki araç sayısına dikkat çeken Yavaş, “Cumhuriyet tarihi boyunca 2 milyon araç varken, sadece 2019’dan bu yana 1 milyon araç arttı. Ayrıca bir hafta içinde Ankara dışından gelen 700 bin araç var” dedi.

Yavaş, trafik sorununa çözüm için şoför esnafı ve ilgili odalarla iş birliğinin süreceğini belirterek, “Bu sorunu en iyi yaşayanlarla birlikte çözeceğiz” mesajını verdi.