Ankara'da bir boşanma davası, aileleriyle görüşme konusunda problem çıkaran eşlerle ilgili önemli bir Yargıtay kararı ile sonuçlandı. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, kadının eşinin ailesiyle görüşmesini kısıtlamasının, kadının kişilik haklarına saldırı teşkil ettiğini belirtti.

İçtihat Bülteni'nden edinilen bilgilere göre, bu dava, Ankara'da görüldü ve eşler, birbirlerinden 100'şer bin lira maddi ve manevi tazminat talep etti. İlk derece mahkemesi, erkeğin kadına sevgisiz ve ilgisiz davranması, maddi olarak destek olmaması, ekonomik şiddet uygulaması, hakaret etmesi, aşağılaması ve kadının ailesiyle görüşmesini kısıtlaması gibi nedenlerle erkeği kusurlu buldu ve boşanmalarına karar verdi. Ayrıca kadına aylık nafaka ödemesine karar verdi.

Yükseköğretim Kurulu Tarafından 'Spor Dostu Kampüs' Projesi Tanıtıldı Yükseköğretim Kurulu Tarafından 'Spor Dostu Kampüs' Projesi Tanıtıldı

Erkek eş, bu karara itiraz etti ve dosya istinafa gönderildi. Ancak istinaf mahkemesi, her iki davanın reddine karar verdi. Bunun üzerine kadının avukatı, temyiz isteminde bulundu.

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, temyizi inceledi ve Bölge Adliye Mahkemesi'nin kararını onadı. Ayrıca, erkeğin kadının ailesiyle görüşmesini kısıtlamasının, kadının kişilik haklarına saldırı teşkil ettiğini belirtti. Erkeğin boşanma sonucu kadının maddi desteğini kaybedeceğine dikkat çekti.

Sonuç olarak, Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, kadın yararına hükmettiği maddi ve manevi tazminatları yetersiz buldu ve dosyayı Bölge Adliye Mahkemesi'ne gönderdi.