AK Parti, uzun süredir üzerinde çalıştığı yargı paketini bu hafta içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunmayı planlıyor. Meclis'e sunulacak olan yargı paketi, Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen "Örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleyen kişi" tanımını düzenlemeyi hedefliyor. Bu çerçevede, net cezalarla korunacak yeni düzenlemeler getirilecek.

AK Parti'nin, genel af tartışmalarını önlemek amacıyla infaz sistemine ilişkin maddeleri paketten çıkardığı bildirildi. Parti yetkilileri, "Her ne zaman infaz sistemiyle ilgili düzenleme yapılsa, genel af tartışmaları gündeme gelir. Bu tartışmayı istemiyoruz" şeklinde açıklamalarda bulundu. Pakette yer alan bazı düzenlemeler şunlar:

FETÖ ve PKK Düzenlemesi: Anayasa Mahkemesi'nin Türk Ceza Kanunu'nun 220'nci maddesinin 6'ncı fıkrasını iptal etmesiyle ilgili olarak harekete geçen AK Parti, özellikle FETÖ ve PKK gibi terör örgütlerine yönelik yeni bir düzenleme yapacak. Bu kapsamda, örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleyen kişilere yönelik çerçeve netleştirilirken, verilen cezalar korunacak.

Fenomen, Çete ve Mafya Davaları: Yargı paketinde yer alan bir diğer önemli düzenleme, fenomenler, çete ve mafya davalarını yakından ilgilendiriyor. Önerilen hükümle birlikte, Terörle Mücadele Kanunu kapsamında Türkiye Varlık Fonu'nun (TMSF) terör örgütlerinin mal varlıklarına uyguladığı prosedür, organize suç örgütlerinin mal varlıklarında da uygulanacak. Bu sayede, suç örgütlerine ait şirketlerin mal varlıklarına TMSF tarafından kayyum atanabilecek ve hızla satışları gerçekleştirilebilecek.

Bakan Tekin: "Mülakatla Alınacak Meslek Sadece Öğretmenlik Olmalı" Bakan Tekin: "Mülakatla Alınacak Meslek Sadece Öğretmenlik Olmalı"

Bu düzenlemelerle birlikte, özellikle Dilan Polat ve Engin Polat gibi fenomenlerin yanı sıra Ayhan Bora Kaplan gibi suç örgütlerinin mal varlıklarının yönetimi TMSF tarafından yürütülecek ve bu şirketlerin satış süreçleri hızlandırılacak.

Yargı paketinin detayları, TBMM'nde görüşülecek ve tartışılacak. Bu düzenlemelerin, Türkiye'deki yargı sistemini daha etkin hale getirmesi bekleniyor.