Elon Musk liderliğindeki X platformu, radikal bir değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. Artık platformdaki etkileşimlerin çoğu için ücret talep edilecek. Bu değişiklikle birlikte kullanıcılar, gönderilere beğeni atmak, kaydetmek, cevaplamak gibi temel işlevleri gerçekleştirmek için bile para ödemek zorunda kalacaklar.

Geçtiğimiz yılın başlarında ortaya çıkan yeni üyelik sistemi bu değişikliğin habercisiydi. Yeni kullanıcılar, platformdaki etkileşimlerine başlamadan önce bir dolarlık ödeme yapmak zorundaydı. Şimdi ise X, bu uygulamayı daha geniş bir kullanıcı kitlesine yaymayı planlıyor.

X'in resmi blogunda yapılan açıklamada, kullanıcıların gönderilere etkileşimde bulunmak için yıllık bir ücret ödemelerinin gerektiği belirtildi. Platform, bu değişikliğin herkes için daha iyi bir deneyim oluşturacağına inanıyor.

Taşıt Kredilerindeki Düşüş Devam Ediyor! İşte Banka Banka Detaylar Taşıt Kredilerindeki Düşüş Devam Ediyor! İşte Banka Banka Detaylar

Elon Musk, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, yeni kullanıcıların küçük bir ücret ödemesinin bot saldırılarını azaltabileceğini ifade etti. Musk ayrıca, sahte hesapların temizlenmesiyle birlikte gerçek kullanıcı sayısının artabileceğini belirtti.

Ancak, hesap doğrulaması için ücret talep etmenin, platforma yeni kullanıcı çekme planlarını sekteye uğratabileceği de eleştiriler arasında. Önümüzdeki dönemde yıllık abonelik ücretlerinin platformdaki kullanıcı sayısını ve etkileşimleri nasıl etkileyeceği merak konusu.

X platformunun gelecek güncellemesiyle birlikte, sosyal medya etkileşimlerinin nasıl şekilleneceği ve kullanıcıların bu değişikliğe nasıl tepki vereceği, yakından takip edilecek konular arasında yer alıyor.