Meta destekli anlık haberleşme uygulaması WhatsApp, "Bir Kez Görüntüle" özelliğini sesli mesajları da kapsayacak şekilde genişletti. Bu yeni özellikle birlikte, gönderdiğiniz sesli mesajlar artık bir kere dinlendikten sonra otomatik olarak kaybolacak.

WhatsApp, 2021 yılından bu yana fotoğraflar ve videolar için mevcut olan "Bir Kez Görüntüle" özelliğini sesli mesajlara da entegre etti. Artık sohbet sırasında gönderdiğiniz sesli mesajları bir kez dinlenebilecek şekilde ayarlayabilirsiniz ve sesli mesaj dinlendikten sonra otomatik olarak silinecek.

WhatsApp konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Mesajlarınıza ilave bir gizlilik katmanı eklemek için, 2021 yılında fotoğraf ve videolar için Bir Kez Görüntüle özelliğini kullanıma sunmuştuk. Bugün, karşıdaki kişi dinledikten sonra kaybolacak bir sesli mesaj gönderebileceğinizi bildirmekten heyecan duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Ankara Black House Apart Otelin sahibi haddini aştı! verdiği cevaplar sosyal medyanın gündeminde Ankara Black House Apart Otelin sahibi haddini aştı! verdiği cevaplar sosyal medyanın gündeminde

Bir Kez Görüntülendikten sonra kaybolacak sesli mesajlar, "tek seferlik" simgesiyle açıkça işaretlenecek, bu da karşı tarafın sesli mesajın türünü anlamasını sağlayacak.

Peki, bu yeni özellik nasıl kullanılır?

  1. Bireysel bir sohbeti veya bir grup sohbetini açın.
  2. Kaydı kilitlemek için sesli mesaj simgesini yukarı kaydırın.
  3. Sesli mesaj simgesini basılı tutun.
  4. "Tek seferlik" simgesine dokunun. Yeşile dönen simge, bir kez görüntüleme modunda olduğunuz anlamına gelir.
  5. Gönder simgesine dokunun.

Bir kez görüntülendikten sonra kaybolan sesli mesajlar, gönderildikten sonraki 14 gün içinde açılmalıdır. Aksi takdirde, ilgili medya veya sesli mesajın süresi dolduğu için sohbetten silinecektir.