Alman otomobil üreticisi Volkswagen, bilgisayar sistemlerinde meydana gelen büyük bir arıza nedeniyle birçok fabrikasında üretimi durdurmak zorunda kaldı. Aynı zamanda Volkswagen Grubu'na ait Porsche ve Audi markaları da bu arızadan etkilendi ve konuyla ilgili bir kriz masası oluşturuldu.

Meteoroloji açıkladı: 4 gün tüm yurtta yağış var Meteoroloji açıkladı: 4 gün tüm yurtta yağış var

Alman Haber Ajansı (DPA) tarafından bildirildiğine göre, Volkswagen'in Wolfsburg'daki genel merkezinde, "bilgisayar sistemi ağında" bir kesinti tespit edildi. Bu ağ kesintisi, günün büyük bir bölümünde devam etti ve Almanya'daki 4 araç fabrikasının üretimini durdurdu.

Wolfsburg, Emden, Zwickau ve Osnabrück'teki fabrikaların yanı sıra Kassel, Braunschweig ve Salzgitter'deki parça fabrikaları da bu bilgisayar sistemi arızasından etkilendi. Şirket sözcüsü, Porsche ve Audi markalarının da bu sistem arızasından etkilendiğini ve arızanın kaynağını araştırmak için bir kriz masası oluşturulduğunu belirtti. Ancak sözcü, bu arızanın bir siber saldırı sonucu meydana gelmediğini söyledi.

Bu arıza sadece Almanya ile sınırlı değil, Avrupa'nın en büyük otomobil üreticisi olan Volkswagen'in diğer ülkelerdeki fabrikalarını da etkiliyor. Volkswagen ofislerindeki bilgisayarlarda, e-posta iletişimi gibi merkezi uygulamaların çalışmadığı da bildirildi.

Bu, otomobil endüstrisinde yaşanan bir dizi üretim kesintisinin sonuncusu. Daha önce Toyota da üretim sistemindeki bir arıza nedeniyle 28 montaj hattındaki operasyonları durdurmak zorunda kalmıştı. Toyota'nın üretim kesintisi, Japon tedarikçisi Kojima Industries'in bilgisayar sistemlerinin bir siber saldırıya uğramasının ardından gerçekleşmişti.