Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, sosyal medya hesabın üzerinden yapmış olduğu duyuruda, aralık ayı için Yİ-ÜFE sıfır olarak ele alınsa da  akaryakıt, alkol ve tütün ürünlerine kesilen ÖTV fiyatlarına gelecek zam tahminlerini bildirdi.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) dün açıklamış olduğu değerlere göre, kasım ayından sonra 12 aylık ortalama oranlar incelendiğinde, tüketici fiyatları yüzde 53.40, yurt içi üretici fiyatları yüzde 53.15 olarak yükselişe geçti.

Öğretmenlere Yer Değişikliği Müjdesi! Mevzuatta Değişiklik Yapılıyor Öğretmenlere Yer Değişikliği Müjdesi! Mevzuatta Değişiklik Yapılıyor

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, sosyal medya hesabı X platformundan yaptığı paylaşımda; Aralık ayında Yİ-ÜFE sıfır olarak söylense de akaryakıt, alkol ve tütün ürünlerinin kesilmiş ÖTV tutarlarının "en iyimser" tahmin yapıldığında yaklaşık olarak yüzde 25 zam olabileceğini duyurdu.

3 OCAK TARİHİNE DİKKAT ÇEKTİ!

Ozan Bingöl, "Bugün bir litre alkolde 845,96 olan ÖTV tutarı 3 Ocak tarihinde aksi bir karar alınmaz ise 1.057,45 olacaktır. Bu artış da bu ürünlerin satış fiyatına zam olarak yansıyacaktır" cümlelerine yer verdi.

"YÜZDE 35 GİBİ BİR ARTIŞ BEKLENİYOR"

Alkol ve tütün ürünlerine kesilen ÖTV tutarlarına yönelik Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar ise bu konu kapsamında şunları paylaştı, “Aldığımız duyumlara ve yaptığımız görüşmelere göre,bu yıl ÖTV’de ortalama yüzde 35 gibi bir artış olması bekleniyor" dedi.